IGU DIS BANNER

Bilgi Talep Formu

İmplant Tedavisi hakkında bilgi almak için formu doldurun. 

Bölümler Türkçe
implant

Bilgi Talep Formu

İmplant Tedavisi hakkında bilgi almak için formu doldurun. 

Bölümler Türkçe

İmplant Nedir?

İmplant, kaybedilen diş veya dişler yerine çene kemiğine yerleştirilen genellikle vida şeklindeki suni diş köküdür. Protez dişler implantların üzerine yerleştirilir. Böylece hem diş işlevleri hem de estetik görünüm hastaya tekrar kazandırılır. Tek diş eksikliğinde de hiç diş olmaması durumunda da uygulanabilir.

İmplant Tedavisinin Avantajları

İmplant tedavisi, eksik dişlerin tedavisi için kullanılan köprü uygulaması veya takma dişlere göre çok daha avantajlıdır. 

Doğal ve Estetik Görünüm

Diş implantlarını doğal dişlerden ayırt etmek oldukça zordur. Hem doğal hem de estetik bir gülüş sağlar.

Doğal Hissiyat

Takma dişlerde çiğneme ve konuşma esnasında zorluk yaşanır fakat implant dişlerin yemek yerken veya konuşurken yarattığı his doğal dişlerden farksızdır.

Sağlıklı Dişlerin Korunması

İmplant tedavisi sırasında komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. Sağlıklı dişler olduğu hâliyle korunur.

Kemik Sağlığı

Diş kaybının ardından diş kökünün bulunduğu yerin boşluk olarak kalması hastalıklara zemin hazırlayabilir, kemik sağlığının veya komşu diş köklerinin zarar görmesine neden olabilir. İmplant uygulamasıyla bu boşluk suni diş köküyle doldurulur.

Dayanıklılık

Diş implantları uygun bakım yapıldığında ömür boyu kullanılabilir. Kullanım süresi hastanın ağız, diş, kemik sağlığı ve yaşam alışkanlıklarına göre değişiklik gösterir.

Doğallığın Korunması

Eksik dişler, yanaklarda sarkmalar gibi sebeplerle yüz görünümünü de etkiler. İmplantlarla birlikte yüz yapısının bozulmasının da önüne geçilerek doğal yüz şekli korunur.

 

İmplant Tedavisi ile
Hayata Gülümseyenler

BeforeAfter
BeforeAfter
BeforeAfter

İmplant Tedavisi Hangi Hastalara Uygundur?

İmplant tedavisi 18 yaş ve üzeri, çene ve kemik gelişimi tamamlanmış, yeterli çene kemiği bulunan neredeyse herkes için uygundur. Çenede implantın yerleştirilmesi için yeterli kemiğin bulunmadığı hastalarda altyapı oluşturulması planlanabilir. 

Yoğun sigara kullanımı, diyabet, kalp hastalıkları ve hipertansiyon implant tedavisinin başarısını veya hastanın sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu hastaların tedavisi rahatsızlıkları gözetilerek konsültasyonla planlanır.

İmplant Aşamaları Nelerdir?

İmplantların kemikle bütünleşmesinin ardından üzerine protez dişler yerleştirilir. Hastanın seçimine bağlı olarak porselen, zirkonyum gibi malzeme seçenekleri bulunur.

Muayene & Konsültasyon

Hastanın genel sağlık durumu, ağız ve diş yapısı, dişlerin birbiriyle ilişkileri, kemik yapısı detaylı olarak incelenir. Hastanın implanta uygunluğu değerlendirilir ve uygulama planlanır.

İmplantların Yerleştirilmesi

Çene kemiği oyularak vida şeklindeki implantlar oyuğa yerleştirilir. Diş etlerine dikiş atılarak üzeri kapatılır.

Kemikle
Bütünleşme

Çene kemiği oyularak vida şeklindeki implantlar oyuğa yerleştirilir. Diş etlerine dikiş atılarak üzeri kapatılır.

Protez
Dişler

İmplantların kemikle bütünleşmesinin ardından üzerine protez dişler yerleştirilir. Hastanın seçimine bağlı olarak porselen, zirkonyum gibi malzeme seçenekleri bulunur.

İmplant Sonrası Ağız ve Diş Bakımı

İmplant tedavisi süresince ve sonrasında ağız bakımı büyük önem taşır. Tedavi süresi boyunca ve sonrasında uygun bakımın yapılmaması tedavinin başarısını etkileyebilir veya implantların kullanım ömrünü azaltabilir. 

Tedavi başlangıcında hekiminiz sizi süreç boyunca dikkat etmeniz gereken hususlar konusunda bilgilendirecektir. Hekiminizin uyarılarına tam olarak uymanız tedavinizin başarısı için oldukça önemlidir. 

İmplant tedavisi sırasında;

  • İmplant uygulamasının ardından 2 saat boyunca yiyecek, içecek tüketmemelisiniz.
  • İmplantlar yerleştirildikten sonra ilk 48 saat boyunca hiçbir ağız bakım ürünü kullanmamalı, dişlerinizi fırçalamamalı ve gargara yapmamalısınız. 
  • İlk 48 saat sonrasında günde 2 kez gargara yapabilir, implant uygulanan bölgeye değdirmeden diğer dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bu süre zarfında implantların yerleştirildiği bölgelerde açık yara olacağından ağız temizliğine çok dikkat etmelisiniz. Fakat iyileşme süreci boyunca implanta diş fırçası değdirmemeli, baskı oluşturacak davranışlardan kaçınmalısınız.
  • İmplantların yerleştirildiği cerrahi işlemin ardından bölgede şişlik oluşması normal bir durumdur. Şişliği azaltmak için buz kompresi yapılmalıdır. 
  • İlk 10 gün sıcak, soğuk ve sert besinlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Sonrasında kısmen normal beslenmeye dönülebilir fakat implantların kemiğe yerleşmesinin beklendiği iyileşme süresi boyunca genel olarak ılık ve yumuşak besinler tüketmeye dikkat edilmelidir. 
  • Sigara ve alkol kullanımı implant tedavisinin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle tedavi öncesinde sigara ve alkol bırakılmalı ve tedavi tamamlanana kadar kullanılmamalıdır.

İmplant tedavisi tamamlandıktan sonra diş fırçalamanın yanında diş ipi kullanımı oldukça önemlidir. İmplantlarda da tıpkı doğal diş köklerinde oluştuğu gibi plaklar oluşabilir. Bu nedenle arayüz fırçası, diş duşu gibi ürünler tercih edilebilir. Diş ipi ve gargara kullanımı rutin haline getirilmelidir.

İmplant Kullanım Ömrü

İmplant dişler, hekimin önerilerine uygun şekilde bakım yapıldığında, hastanın sağlık durumunun elverdiği ölçüde ömür boyu kullanılabilir. 

İmplant Markaları

Farklı özellikleriyle öne çıkan yerli ve yabancı birçok implant markası bulunmaktadır. Kullanım avantajları ve yüksek kaliteleri sebebiyle İGÜ Diş Hastanesi aşağıdaki 3 markayı tercih etmektedir.

Nucleoss (Yerli) – Osstem (Kore) – Straumann (İsviçre)

İmplant Hastalarımızın Yorumları

WhatsApp Hattı İçin Tıklayın!

WhatsApp hattımıza mesaj atarak implant tedavisi nasıl yapılır ve implant fiyatları nedir gibi aklınıza takılan sorular için cevap alabilir veya implant tedavisi için randevu alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

  • İmplant tedavisi nasıl uygulanır?
    İmplant tedavisi, eksik dişin yerine çene kemiğine vida şeklindeki yapay diş kökünün yerleştirilmesi ve üzerine protez dişlerin konulmasıdır.
  • İmplant tedavisi ne kadar sürer?
    İmplant tedavisi hastanın sağlık durumu ve bakım önerilerine uymasına bağlı olarak 3 ila 6 ay sürebilir. 
  • İmplant tedavisi zor bir tedavi mi?
    Günümüzde diş hekimliğinin imkânları oldukça gelişmiştir. İmplant tedavisi oldukça sık tercih edilen, başarı oranı %98’e kadar çıkan kolay bir tedavidir.
  • İmplant tedavisi sonrasında bakım gerekir mi?
    İmplant tedavisi süresi boyunca ve sonrasında ağız ve diş bakımı oldukça önemlidir. Diş hekiminin tavsiyelerine uyulması tedavinin başarısını ve implantların ömrünü doğrudan etkiler. 
  • Her hastaya implant yapılabilir mi?
    İmplant yapılabilmesi için kemik gelişiminin tamamlanmış olması ve çenede yeterli miktarda kemik bulunması gerekmektedir. Yeterli çene kemiğinin bulunmadığı durumlarda altyapı oluşturularak uygun tedavi planlanabilir. 
  • İmplant uygulanacak bölgede kemik yetersizliği varsa ne yapılır?
    İmplant uygulanacak bölgede kemik yetersizliği bulunması durumunda yetersizliğin boyutuna bağlı olarak yapay kemik tozu kullanımı veya başka bir bölgeden kemik nakli gibi uygulamalar tercih edilebilir. 
  • Diş çekimi sonrası implant yapılabilir mi?
    Hastanın sağlık durumuna bağlı olarak diş çekiminin hemen sonrasında implant uygulanabilir. Fakat çekilen dişte enfeksiyon olması durumunda 3 aya kadar beklenmesi gerebilir. 
  • İmplantın markası önemli mi? İmplantın kalitelisi olur mu?
    Farklı özellikleri bulunan, farklı bütçelere uygun, yerli ve yabancı birçok implant markası bulunmaktadır. Diş hekiminiz size, ağız yapınıza en uygun markayı önerecek, avantaj ve dezavantajları hakkında sizi bilgilendirecektir.

White Blog

shutterstock 1717000399

Diş Sağlığı İçin Faydalı Besinler

Diş sağlığımız, genel bedensel sağlığımızla yakından bağlantılıdır ve bu bağlantı sıklıkla göz ardı edilir. Dişlerimiz ve diş etlerimiz, vücudumuzun beslenme sürecinin başlangıcını oluşturduğu için, bu bölgelerin

agiz kokusu

Ağız Kokusu Nasıl Oluşur? Nasıl Giderilir?

Ağız kokusu, birçok insanın ortak bir sorunudur ve sosyal ilişkileri olumsuz etkileyebilir. Bu yazıda, ağız kokusunun nedenleri, nasıl giderileceği, beslenme alışkanlıklarıyla ilişkisi, ağız bakımının önemi ve

Neden Gelişim Diş Hastanesi

Gelişim Üniversitesi’nin bilimsel birikimi, sürekli gelişim anlayışı ve uluslararası vizyonunu temel alan Gelişim Diş Hastanesi, Türkiye’nin en gelişmiş diş hastanesi olmayı hedefliyor.

uzman hekimler

Uzman Hekimler

Alanında yeniliklere öncülük eden, birikimli, etik ilkelerine bağlı, uzman hekimler

teknolojik donanim

Teknolojik Donanım

Güncel teknolojinin en gelişmiş olanaklarıyla donatılmış klinik ve ameliyathaneler

gulumseme garantisi

Gülümseme Garantisi

Hasta ihtiyaç ve beklentilerine uygun, yüksek standartlarda, kaliteli diş sağlığı hizmetiyle gülümseme garantisi

memnuniyet

Hasta Memnuniyeti

Kaliteli, güvenilir ve konforlu tanı ve tedavi uygulamalarıyla %100 hasta memnuniyeti

adee logo blue

Avrupa Standartlarında Diş Hastanesi​

İGÜ Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği eğitiminde uluslararası standartları belirleyen Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Birliği’nin (ADEE) Türkiye’deki az sayıda üyesi arasındadır.

avrupa standarti slider mobil